Artisti që transformon ndërtesat e mërzitshme në vepra arti (FOTO)

25 Maj, 2020 - 2:38 pm

Misioni i artistit francez Julien “Seth” Malland, ose Globepainter si e quan ai veten, është të mbuloj botën me artin e tij shumëngjyrësh.

Orgjinaliteti i artit të tij qëndron në përfshirjen e simboleve lokale dhe subjekteve që e rrethojnë. Mesazhi i pikturave është i gjallë dhe politikë në të njetën kohë.

“Jam frymëzuar nga mjedisi ku jam duke pikturuar. Mund të jetë një situatë sociale, kulturore ose politike, ose vetëm forma e murit”, tha Malland. Kur u pyet se sa kohë duhet për të krijuar një pjesë, artisti tha: Mund të duhen disa orë për një copë të vogël dhe për muret e mëdha – nga tre ditë në një javë.

Artisti me origjinë nga Parisi ka qenë aktiv që nga vitet ’90. Ai botoi dy libra për udhëtimet e tij dhe artin në rrugë. E fundit quhet “Extramuros”. / KultPlus.com

street-art-seth-globepainter-julien-malland-52__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-53__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-54__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-56__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-57__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-58__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-59__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-47__880street-art-seth-globepainter-julien-malland-40__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-37__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-39__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-41__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-42__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-43__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-44__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-45__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-46__880 street-art-seth-globepainter-julien-malland-34__880Seth përpiqet të përfshij në artin e tij edhe komunitetin lokal. Një nga mënyrat është fotografimi i tyre pranë pikturave murale. street-art-seth-globepainter-julien-malland-36__880 1541__880 1890347_763027820403756_608340010444272286_o1__880 20160116_0837040__880 julien-malland-k-live-festival-wonderbrunette-32__880

Të ngjajshme