“777 Portretet” e David Cukës ekspozohen në COD

19 Gusht, 2022 - 1:31 pm

“Kilometri i fundit, 777 portrete” është ekspozita më e re në COD, e hapur ditën e djeshme nga fotografi i ri David Cuka.

Të ftuar në çeljen e kësaj ekspozite ishin të miq të COD-it e të fotografit, dashamirës të artit, fotografë, media dhe gazetarë.

Davidi është një fotograf i ri shqiptar, i cili ka zgjedhur mediumin e fotografisë për të dokumentuar aspekte që lidhen me të drejtat e njeriut. Në këtë rast ai e ka përqendruar objektivin e aparatit para personazheve duke i ftuar të jenë vetvetja, pa bërë kurrfarë diferencimi artistik apo profesional.

Kjo ekspozitë është pjesë e projektit #999 Portretizime Shqiptare dhe do të qëndrojë e hapur në COD në datat 19-25 gusht 2022.

Me anë të fotografisë, artisti rrit promovon dhe ndërgjegjësimin mbi barazinë sociale, të drejtat e grave, avokon kundër diskriminismit të komunitetit LGBTI+, në vend e rajon, komunitet të cilit ai vetë i përket, si person transgjinor. /atsh / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme