Agim Salihu vlerësohet me “Grand Prix – Gjelosh Gjokaj” në Bienalen Ndërkombëtare të Vizatimit 2022

15 Qershor, 2022 - 8:47 pm

Uranik Emini

Në Galerinë Kombëtare të Kosovës është mbajtur tashmë edicioni i dytë i Bienales Ndërkombëtare të Vizatimit 2022, shkruan KultPlus.

Artistë të shumtë nga vendet e ndryshme si: Kosova, Polonia, Austria, Maqedonia e Veriut, Gjermania dhe Mali i Zi, paraqitën veprat e tyre në Galerinë Kombëtare të Kosovës.

Në ceremoninë hapëse të Bienales Ndërkombëtare të Vizatimit, fillimisht u ndanë edhe çmimet kryesore.

“Kjo është hera e dytë që po vij në Kosovë. Bienalet janë ngjarje të rëndësishme kulturore kudo në botë, të paktën me aq sa di unë. Bienalja është një ngjarje jashtëzakonisht e rëndësishme për politikën kulturore, për shkëmbimet kulturore në mbarë botën. Është nder i veçantë për mua të jem me juve këtu në Kosovë”, thotë kuratorja Beste Gürsu.

Emrat e fituesve vijojnë si më poshtë:

Arke Prekvist (Suedia);

Nehat Beqiri (Maqedoni e Veriut).

Ndërsa ishte vetë ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku ai i cili e shpalli fituesin e çmimit “Grand Prix – Gjelosh Gjokaj.

“E kam nderin e veçantë që ta ndaj çmimin kryesor të Bienales, “Grand Prix – Gjelosh Gjokaj”, tha Çeku.

Çmimin “GrandPrix – Gjelosh Gjokaj” e fitoi artisti Agim Salihu.

“Faleminderit shumë. Me të vërtetë nuk e kam pritur këtë çmim pasi që unë kam qenë edhe jo zyrtarisht ndër koordinatorët me artistët e huaj. Kështu që është një nder për mua pasi që para dy viteve e kam fituar çmimin vjetor ‘Muslim Mulliqi’ nga Ministria e Kulturës. Tash ky është një çmim shumë i madh për mua dhe ia dedikoj mikut tim sepse nëse nuk do të kishte qenë Gjelosh Gjokaj, nuk do të kisha filluar të punoj fare në arte dhe grafike”, tha Salihu.

Tutje është bërë edhe hapja e kësaj ekspozite.

Përgjatë ekspozitës, Aleksandra Gieraga, artiste nga Polonia tregon për KultPlus se piktura e saj është një kombinim mes lapsit dhe fotografisë ku është munduar të paraqes “ndryshimin e realitetit”, ashtu siç edhe titullohet vepra e saj.

Ekspozita do të qëndrojë e hapur prej datave 15 Qershor deri më 12 Korrik 2022.

Më poshtë KultPlus ua sjell edhe disa prej vizatimeve nga kjo ekspozitë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme