Albana Ejupi, finaliste e Konkursit Ndërkombëtar të Pikturës në Poloni

9 Shkurt, 2018 - 8:15 pm

Piktorja e re nga Kosova, Albana Ejupi, është kualifikuar në listën e finalistëve të “Konkursit të 3të Ndërkombëtar të Pikturës”, që do të mbahet në Poloni, shkruan KultPlus.

Për të qenë pjesë e listës së finalistëve, puna e Albana Ejupit ka kaluar në tri etapat të vlerësimit.

“The 3rd International Painting Competition” Poloni (Misioni i Konkursit Ndërkombëtar të Pikturës) ka për qëllim mbështetjen dhe promovimin e punës se piktorëve të talentuar nga Polonia dhe nga kontinenti.

Ky konkurs këtë vit arriti të mbledhë gjithsej 586 aplikues, ku nga ta në fazën e dytë kaluan 54 artistë, për të vazhduar në rundin final me emrat e 24 artistëve finalist, shkruan KultPlus.

Ceremonia e shpalljes së tre fituesve do të bëhet pas dy ekspozitave ndërkombëtare në Poloni.

Ekspozita e parë do të paraqitet në galerinë “Galeria przy Kozach Służewskiego Do-mu Kultury “, më 9 mars 2018 deri më 4 prill. Ekspozita e dytë do të paraqitet në Galerinë e Pikturës së Akademisë së Arteve të Bukura (ASP) në Krakov.
Ekspozita do të fillojë në 6 Prill dhe do të zgjasë deri në 22 e prillit 2018. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme