Art në luftë, fotografi nga fronti

7 Qershor, 2021 - 5:29 pm

Në vitin 1939, mijëra ushtarë gjermanë, shumë prej tyre rekrutë, u dërguan në të gjithë Evropën.

Ata shkuan të armatosur jo vetëm me armë, por edhe me aparate fotografike – të famshmet gjermane Leica dhe Rolleiflex – dhe ishin urdhëruar të fiksonin atë që shihnin.

Ndërsa Britania, Franca dhe vendet Aleate përkujtojnë sot 77-vjetorin e zbarkimit të Normandisë, një libër i botuar së fundmi, sjell një pjesë të madhe të fotogtafive të shkrepura nga vetë “protagonistët” në atë kohë.

“Të gjithë në luftë: Fotografi nga ushtarët gjermanë 1939-45” është titulli i librit, fotot e të cilit janë marrë nga një koleksion i ruajtur nga “Arkivi i Konfliktit Modern” në Londër./ KultPlus.com

Kjo figurë ka një atribut alt të zbrazët; emri i kartelës për të është 3-1.jpg

Të fundit

Të ngjajshme