Autostrada Biennale sjellë konferencën ndërkombëtare “Revolucioni Jemi Ne – La Rivoluzione Siamo Noi”

10 Dhjetor, 2018 - 5:51 pm

Autostrada Biennale, pas edicionit të parë të suksesshëm të vitit 2017, është duke organizuar konferencën vjetore “Revolucioni Jemi Ne – La Rivoluzione Siamo Noi” që do të mbahet me 14 dhe 15 dhjetor në Prishtinë dhe në Prizren.

Pas publikimit të konceptit dhe temës së edicionit të dytë “Revolucioni Jemi Ne – La Rivoluzione Siamo Noi”, ekipi i bienales dhe kuratori Giacinto Di Pietrantonio kanë filluar përgatitjet për konferencën e cila do të mbledhë artistë, kuratorë dhe përfaqësues të institucioneve kulturore dhe politike në panele që kane për qëllim të adresojnë çështje kulturore nëpërmjet perspektivës së artit, politikës dhe ekonomisë.

Përmes kësaj konference Autostrada Biennale synon konsolidimin e partneriteteve mes institucioneve publike dhe private të artit, artistëve dhe grupeve joformale, nëpërmjet rrjetëzimit dhe shkëmbimit të përvojave dhe ideve – me qëllim të përbashkët, nxitjen e krijimit të mundësive të reja për zgjerimin dhe ringjalljen e komunitetit artistik në vend dhe rajon.

Në konferencë ekipi i Autostrada Biennale do ta publikoje librin e saj të parë të quajtur “Autostrada Biennale: Libri i Përbashkët”, i cili synon ta promovojë bienalen në mbarë botën duke mbajtur prezantime dhe biseda në ngjarje të ndryshme kulturore.

Në prezantim do të shpaloset ideja e themelimit të Autostrada Biennale dhe aktivitetet e realizuara gjatë rrugëtimit të përbashkët.

I gjithë diskutimi mbi librin do të fokusohet në tregimin se si bienalja e ka bërë qytetin dhe qytetarin pjesë tejet të rëndësishme të organizimeve të saj, duke i përfshirë ata, pavarësisht përkatësisë nacionale, fetare dhe kulturore, dhe se si ky ka qenë edhe vetë qëllimi i këtij organizimi, thyerja dhe zhdukja e kufijve, si dhe gjithçka që konsiderohet të jetë tabu në shoqërinë tonë.

Gjithashtu do të diskutohet se si biennalja ka arritur së bashku me qytetarët dhe partnerët strategjik te krijoj hapësira të reja ekspozimi, edukimi joformal, diskutimi dhe hapësira të reja reflektimi, duke stimuluar në këtë mënyrë lirinë e shprehjes, këmbimin kulturor, mendimin kritik dhe ruajtjen e tolerancës ndërkulturore e ndëretnike, me qëllim të promovimit të mendimit demokratik, të ruajtjes së mjedisit dhe të vlerësimit të trashëgimisë kulturore.

Partnerët dhe përkrahësit e librit dhe të konferencës ndërkombëtare janë: UNKT – Ekipi i Kombeve të Bashkuara në Kosovë – më konkretisht Zyra e Koordinatorit për Zhvillim, Zyra Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim në Prishtinë, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve në Kosovë, Ministria e Diasporës dhe Investimet Strategjike në Kosovë, Komuna e Prizrenit dhe Komuna e Prishtinës.

Temat që do të adresohen në konferencë dhe detajet e paneleve mund ti gjeni më poshtë:
Dita e Parë / Prishtina 14. Dhjetor në Soma Book Station

17:00
Prezantimi i “Autostrada Bienaleve: Libri i Përbashkët”
Leutrim Fishekqiu, Baris Karamuco, Vatra Abrashi dhe përfaqësuesit e UNKT
Fjala Keynote / “Revolucioni Jemi Ne – La Rivoluzione Siamo Noi”
Giacinto Di Pietrantonio, Kurator i Autostrada Biennale 2019
Dita e Dytë / Prizren 15. Dhjetor në Muzeun Arkeologjik
11:00

Prezantimi i “Autostrada Bienaleve: Libri i Përbashkët”
Leutrim Fishekqiu, Baris Karamuco, Vatra Abrashi dhe përfaqësuesit e UNKT
Fjala Keynote / “Revolucioni Jemi Ne – La Rivoluzione Siamo Noi”
Giacinto Di Pietrantonio, Kurator i Autostrada Biennale 2019
Panel Diskutimi / “Revolucioni Jemi Ne – La Rivoluzione Siamo Noi”

Moderator: Hajrulla Çeku
Panelistë: Giacinto Di Pietrantonio (Kurator / Milano), Arta Agani (Drejtoreshe e Galerisë Kombëtare / Prishtina) dhe Richard Mei (Perfaqesues i Ambasades Amerikane në Prishtinë)
Panel Diskutimi / Zhvillim përmes Turizmit Kulturor
Moderator: Hajrulla Çeku
Panelistë: Mytaher Haskuka (Kryetar i Prizrenit), Ols Lafe (Ekspert për Turizmin Kulturor), Dren Zatriqi (Swiss Contact) dhe përfaqësues i Ministrisë së Diasporës dhe Investimeve Strategjike. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme