Balerina që tërheqë vëmendjen për Fëmijët e Zhdukur dhe të Shfrytëzuar

17 Maj, 2017 - 3:24 pm

Për balerinën e ulur – një skulpturë e fryrë që ngrihet lart 45 metra, duke i hedhur sytë poshtë tek vizitorët në destinacion turistik popullor në Midtown Manhattan, artisti Koons- i cili në mënyrë të shkëlqyeshme i referohet imazheve historike dhe objekteve të gjetura në punën e tij, u frymëzua nga një figurë e vogël prej porcelani, përcjellë KultPlus.

Jeff Koons është duke i pasur momentet e tij të shkëlqimit si artist. Në javët e fundit ai është nderuar nga MOCA në Los Angelos, ku ka hapur një spektakël të tij në Beverly Hills në Galerinë Gagosian dhe ka pasur një bashkëpunim të shkëlqyeshëm me Louis Vuitton të quajtur koleksioni “Masters”.

Kurse tani emri i tij po bëhet i njohur edhe përmes Balerinës së ulur, një instalacion publik i artit, që po mirëpritet nga Tishman Speyer, në qendër në Rockefeller deri në fillim të qershorit. Për balerinën e ulur – një skulpturë e fryrë që ngrihet lart 45 metra, duke i hedhur sytë poshtë tek vizitorët në destinacion turistik popullor në Midtown Manhattan, artisti Koons- i cili në mënyrë të shkëlqyeshme i referohet imazheve historike dhe objekteve të gjetura në punën e tij, u frymëzua nga një figurë e vogël prej porcelani.
Kjo pjesë sipas një deklarate “simbolizon nocionet e bukurisë dhe lidhjet e saj. Sipërfaqja e saj reflektuese pasqyron mjedisin e saj të tanishëm dhe krijon lidhshmëri me çdo shikues “.

Puna po ashtu synon të rrisë ndërgjegjësimin për Muajin Kombëtar të Fëmijëve të Zhdukur, duke tërhequr vëmendjen tek organizata të tilla si Qendra Ndërkombëtare për Fëmijët e Zhdukur dhe të Shfrytëzuar. Sponsorët kryesorë të projektit janë Kiehl’s që nga viti 1851 dhe Fondi i Prodhimit të Artit.

Kurse Balerina falë epokës miqësore të Instagramit dhe rrjeteve sociale kundrejt artit tashmë mund të shihet gjithandej nëpër rrjete sociale që kur është lansuar të premten. “Ky bashkëpunim do të rrisë vëmendjen dhe do të ndihmojë Qendra Ndërkombëtare për Fëmijët e Zhdukur dhe të Shfrytëzuar duke bërë kështu botën një vend më të sigurt për fëmijët”, ka thënë Koons ndër të tjera./KultPlus.com

Të ngjajshme