BKK sjellë ekspozitën “Lirinë e gjeta këtu”, i kushtohet 550 Vjetorit të Vdekjes së Gjergj Kastriotit

12 Janar, 2018 - 2:36 pm

Me rastin 550 Vjetorit të Vdekjes së Gjergj Kastriotit – Skënderbeut, javën tjetër do të hapet ekspozita “Lirinë e gjeta këtu” në Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “PjetërBogdani”, shkruan KultPlus.

Kjo ekspozitë e veçantë, prezanton një kronologji të materialeve për Gjergj Kastriotin – Skënderbeun, vë në dukje një korpus të përzgjedhur të librave, artikujve, citateve dhe fotografive, që janë në koleksionin e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës.

Janë këto materiale që do të ekspozohen për herë të parë dhe që shumë prej tyre pasqyrojnë ndikimin e figurës emblematike të Gjergj Kastriotit – Skënderbeut, në kulturën dhe dijen në Kosovë.
Ekspozita do të hapet në Hollin e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “PjetërBogdani”, më 17 janar 2018 në orën 11:00/KultPlus.com