BTA ekspozitë të përbashkët me AGERPRES

1 Dhjetor, 2022 - 9:30 pm

Agjencitë kombëtare të lajmeve të Bullgarisë dhe Rumanisë, BTA dhe AGERPRES, hapёn njё ekspozitё tё pёrbashkёt nё BTA pёr 30−vjetorin e nёnshkrimit tё bashkёpunimit midis dy vendeve dhe 15−vjetorit tё pranimit tё tyre nё BE.

Nё ngjarje ishin tё pranishёm drejtori i BTA Kiril Valchev, drejtoresha e AGERPRES Claudia−Victoria Nicolae, ambasadorja rumune Brandusa Ioana Predescu, pёrfaqёsues tё Ministrisё sё Jashtme tё Bullgarisё, studentë të gjuhës dhe letërsisë rumune në universitetin e Sofjes e tjerë.

Valchev deklaroi se ”Bullgaria dhe Rumania janë jashtëzakonisht afër njëra-tjetrës. Kufiri ynë i përbashkët është mbi 600 kilometra i gjatë, megjithëse ka vetëm dy ura mbi Danub. E vërteta është se njerëzit që kanë jetuar në trojet tona kanë qenë të lidhur që nga koha e Dakëve dhe Thrakëve”.

Valchev shtoi se ”do tё mё pёlqente ta pёrdorja kёtё mbledhje dhe ekspozitё si njё mundёsi pёr tё dhёnё njё mesazh tё qartё pёr tё dyja  palёt. Bullgaria dhe Rumania duhet t’u bashkohen vendeve të Schengenit menjëherë”.

Nicolae shtoi se ”kufijtë fizikë midis dy vendeve mund të mos ekzistojnë më në të ardhmen. Dhe ne e dimë nga historia se këta kufij praktikisht nuk ekzistojnë mes dy popujve”. /atsh /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme