“Burgu i Idealit”, ekspozita që sjell krijimtari artistike të burgut

27 Gusht, 2022 - 2:30 pm

MKRS ka bërë thirrje që në këtë vikend të vizitohet Muzeu i Burgut të Prishtinës, më saktësisht ekspozitën “Burgun e Idealit”.

Shihni ekspozitën që rrëfen historinë, shtypjen e idesë për liri, rrëfimet dhe rezistencën e të burgosurve politik të vendit, që tani po tregohen dhe ndjehen në një mënyrë të veçantë, brenda njërit prej objekteve ku ndodhën keqtrajtimet.

Ekspozita “Burgu i Idealit” sjell tekste historike, fotografi, ilustrime, video materiale e intervista me rrëfime, krijimtari artistike të burgut si piktura e vjersha nga ish të burgosurit, emrat e mbi 9000 të ish të burgosurve politik shqiptar në këtë dhe burgje të tjera të Kosovës.

Ekspozitën mund ta vizitoni pa pagesë nga e marta deri të dielën, nga ora 10:00-19:00. / KultPlus.com

Të ngjajshme