Çeku viziton ekspozitën e Nurhan Qehaja në Galerinë e Ministrisë së Kulturës

11 Gusht, 2022 - 3:25 pm

Në Galerinë e Ministrisë së Kulturës aktualisht është e hapur ekspozita “Vizatime n’letër” nga artistja Nurhan Qehaja, kuruar nga Majlinda Hoxha.

Në ekspozitën me vizatime të cilat po i ndan për herë të parë me publikun, Qehaja sjell ditarët e saj pamorë me përplot vizatime, të shndërruara në vepra artistike.

Duke e vendosur këtë në qytetin ku ajo jeton dhe punon, vazhda e saj e përsëritur evokon tingujt në rrethinën e saj, taktin e përsëritur të hapave të njerëzve, boritë e makinave, këngën e fëmijëve që luajnë, dhe imiton tingujt e këmbanave, dhe jehonën e ezanit.

Ekspozitën e vizitoi ministri i kulturës, Hajrulla Çeku, i cili u prit nga artistja Nurhan Qehaja dhe drejtoresha e GKK-së, Dhurata Ramosaj. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme