Dizajne interesante me seri të kartëmonedhave nga e mbarë bota

25 Qershor, 2020 - 12:15 pm

Të gjithë po jetojmë në një xhungël financiare. Kjo seri ilustron llojet e botës sonë të parave.

Artisti filloi këtë seri kur një klient i kërkoi t’i sugjeronte disa vepra arti për të dekoruar një seli të re për një institucion financiar. Krijimi i një seri me portrete kafshësh dukej si ide e zgjuar ngase subjektet tregtare pëlqejnë të shoqërohen me kafshët dhe karakteristikat e tyre. Njerëzit duan t’i shohin kafshët si ndryshime të egos dhe burimeve të frymëzimit.

Pra, kjo është kopshti zoologjik i parave, Ferma ose xhungla e parave. Një seri mozaikësh kafshësh të bëra nga kartëmonedha nga shumë vende dhe kohë. Kafshët e krijuara nga copa të dollarëve, eurove, pesos, rublave, paundve dhe elemente të tjera financiare të kohës sonë. Janë përdorur gjithashtu legjenda të vjetra si dhrahmi, lira, franga, dhe dinarë, apo edhe kuponë dhe vërtetime nga periudha delikate të historisë sonë.

Të fundit

Të ngjajshme