Largohet drejtoresha e një shkolle në Florida pasi nuk i njoftoi prindërit për mësimin mbi Davidin e Michelangelos

26 Mars, 2023 - 11:15 am

Drejtoresha e shkollës Charter në Tallahassee, Florida, nuk ndoqi procedurën përpara se një mësim mbi statujën e Davidit të Mikelanxhelos t’u jepej nxënësve të klasës së gjashtë, tha kryetari i bordit të shkollës Barney Bishop III.


Për shkak të kësaj dhe çështjeve të tjera, asaj iu kërkua në fillim të kësaj jave ose të jepte dorëheqjen ose të hiqej nga posti i saj, tha Bishop. Ajo zgjodhi të japë dorëheqjen. Hope Carrasquilla, ish-drejtoresha e Shkollës Klasike Tallahassee, i tha CNN se gjërat ishin përshkallëzuar gjatë vitit të kaluar.


“Kryetarja ime e bordit nuk ka qenë e kënaqur me mua”, tha ajo për CNN, duke shtuar se nuk ka ndjekur gjithmonë çdo politikë dhe procedurë.
Duke rënë dakord me vlerësimin e Carrasquilla, Bishop tha për CNN se me kalimin e kohës ishte bërë e qartë se shkolla duhej të shkonte në një drejtim tjetër dhe me udhëheqje të ndryshme, dhe ai ia kishte shprehur këtë asaj në shumë raste.


“Ajo nuk u lirua për shkak të mësimit të Davidit të Michelangelo,” tha ai.
“Shkolla jonë është dy vjeçare e gjysmë. Çdo vit ne e shfaqim atë foto në klasën e Artit të Rilindjes që u mësohet nxënësve tanë të klasës së gjashtë,” shtoi ai. Problemi që u shfaq në këtë rast ishte se nuk u ndoq procedura për njoftimin e prindërve për mësimin e ardhshëm, sipas Peshkopit.


“Ne nuk po përpiqemi ta ndalojmë foton,” tha ai, duke iu referuar statujës së Davidit. “Ne mendojmë se është e bukur, por ne do të sigurohemi që koncepti i të drejtave prindërore të jetë suprem në Florida dhe në shkollën tonë charter,” shtoi ai.


Vitin e kaluar, guvernatori i Floridës Ron DeSantis nënshkroi ligjin për të Drejtat e Prindërve në Arsim, i cili thotë pjesërisht, “Prindi i çdo nxënësi të shkollës publike ka të drejtë të marrë komunikim efektiv nga drejtori i shkollës në lidhje me mënyrën në të cilën materialet udhëzuese përdoren për të zbatuar objektivat kurrikulare të shkollës”.


Administrata e DeSantis lëviz për të shtrirë ndalimin e mësimit të orientimit seksual dhe identitetit gjinor në të gjitha klasat
Si një shkollë publike publike, Bishop tha për CNN, “Ne pajtohemi 100% me atë që guvernatori DeSantis po bën me arsimin në Florida. Prindërit vendosin se çfarë do të mësojnë fëmijët e tyre,” tha ai.
“Nuk do të thotë që prindërit po na thonë se çfarë do t’u mësojmë fëmijëve të tyre. Ne do të sigurohemi që prindërit të dinë në mënyrë specifike se çfarë do t’u tregojmë fëmijëve të tyre, për çfarë do të flasim me fëmijët e tyre dhe çfarëdo. fjalë kyçe që mund të jenë një ngjarje nxitëse. Kjo u jep prindërve mundësinë të thonë: “Prisni një minutë. Fëmija im nuk është mjaft i rritur për ta dëgjuar këtë”, shtoi ai.
Peshkopi dhe Carrasquilla pajtohen se ky ishte hapi që u mungua në lidhje me mësimin mbi skulpturën 500-vjeçare.


Bishop tha se rreth 97% e prindërve të klasës së gjashtë ishin mirë me mësimin, por shkolla mori ankesa nga të tjerët.
“Nëse ka një prind që ka një problem dhe ne nuk e kemi ndjekur procesin tonë — duhet të sigurohemi që ai gabim të mos ndodhë. Kjo është arsyeja pse ne kemi miratuar procesin e një njoftimi dy-javor dhe njoftimi njëjavor. “tha ai.


Dorëheqja e Carrasquilla hyri në fuqi menjëherë dhe shkolla promovoi një nga dekanët si drejtor të ri.
Shkolla Klasike Tallahassee regjistron rreth 500 studentë dhe sipas faqes së saj të internetit, ajo është një shkollë publike klasike, pa shkollim nën Shkollat e Qarkut Leon dhe e qeverisur nga një bord jofitimprurës i besuar./cnn/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme