Eksplorimi i shoqërisë përmes artit

16 Korrik, 2019 - 8:58 pm

Sot, në kuadër të Festivalit HAPU, u mbajt “Arti i fshehur” ku si protagoniste kryesore kishte artisten Fitore Alisdottir Berisha, shkruan KultPlus.

“Arti i fshehur” u zhvillua përmes një loje, ku pjesëmarrësit ishin të të gjitha moshave por kryesisht dominohej nga fëmijet.

Me udhëheqje të vetë artistes, ata me një hartë të prezantuar në fillim të lojës, duhej të gjenin pikturat e fshehura nga artistja. Rregullat ishin të thjeshta, ai që gjente pikturën fitonte një medalion dhe ai që mbledhte më shumë medaliona shpallej fituesi i kësaj gare.

 Fituesit e tre vendeve të parë shpërbleheshin me njërën prej punimeve artistike të piktores Fitore Berisha. Loja u zhvillua në një mënyrë mjaft atraktive për pjesëmarrësit pasi që pikturat ishin të fshehura në vende aspak të zakonshme, mirëpo mesa dukej për fëmijët pjesëmarrës nuk ishte aspak e vështirë gjetja e tyre.

 Fitore Berisha është një artiste, pikturat e të cilës kryesisht bartin një frymë abstrakte./KultPlus.com

Të ngjajshme