Ekspozitë kushtuar familjes Zorba, me rëndësi për trashëgiminë kulturore shqiptare

26 Shtator, 2023 - 1:37 pm

Ekspozita e hapur një ditë më parë, në Shkodër, në kujtim të Terezina dhe Zef Zorba është një ngjarje e rëndësishme për trashëgiminë kulturore shqiptare.

Nëpërmjet materialeve të përzgjedhura nga fondi privat i familjes Zorba, kjo ekspozitë ofron një pasqyrë të thellë të jetës dhe veprës së tyre.

Zef Zorba, shquhej si regjisor, përkthyes dhe poet. Përmes veprave të tij, ai ngrihej mbi diktaturën e kohës, duke lënë një ndikim të madh në letërsinë shqiptare të ndaluar.

“Drita e dijes dhe shpresës që ai sjell me tekstet e tij është një kujtim i rëndësishëm për kohën tone”, shkruan Bashkia Shkodër, në një postim në rrjetet social, ku ndau edhe nje album fotografik me pamje nga përurimi i ekspozitës. / KultPlus.com

Të ngjajshme