Ekspozitë në Zvicër nga koleksioni i Dada Att Gallery, ekspozojnë Enver Hoxhaj dhe Genc Rodiqi

25 Shkurt, 2019 - 1:45 pm

Galley at the Club paraqet “Artin e Kosovës”, koleksionin e Genc dhe Marta Rodiqit dhe pikturat e Enver Hoxhaj dhe Genc Rodiqit.

Kjo është ekspozita e parë që GAC-i shpalosw koleksionin e tij privat, si dhe ekspozita e parë e artistit profesionist Enver Hoxhaj në Zvicër, dhe në këtë ekspozitë për herë të parë Genc Rodiqi, do tw ekspozojw pikturat e tij, mw 1 mars tw kwtij viti.

Ky koleksion i përmbledhur gjatë 14 viteve të fundit, përmban vetëm piktura nga artistë kosovarë. Pikturat e ekspozuara janë një segment i kufizuar i të gjithë koleksionit, por kanë për qëllim të demonstrojnë llojllojshmërinë e stileve dhe thellësinë e krijimtarisë së artistëve kosovarë.

Enver Hoxhaj, një artist kosovar, shpreh emocionet dhe përshtypjet e tij nëpërmjet përmbledhjeve të tij të frymëzuara nga minimalistët. Ai kërkon për të panjohurin dhe ndan kërkimet e tij me shikuesin nëpërmjet përdorimit të ngjyrës dhe ritmit të përbërjes së tij. Kështu, edhe pse ndonjëherë përdor ngjyra të buta, ai ende arrin intensitet emocional në pikturat e tij.

Genc Rodiqi, bashkëthemelues i koleksionit te Galeria e Arteve Dada, Prishtinë, paraqet punën e tij këtu në Galerinë AWCZ at the Club për herë të parë. Ju mund të shkoni të zbuloni, eksploroni dhe shijoni artin modern kosovar, ndoshta për herë të parë, në ‘American Women’s Club’ të Cyrihut. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme