Erzen Vala. Marigona Ademi e Mal Myrtaj fitues të edicionit të katërt të AAVK

25 Shkurt, 2023 - 11:00 am

Është mbajtë edicioni i katërt i Asociacionit të Artistëve Vizual të Kosovës, ku me punime të tyre janë prezantuar shumë artistë, punime që janë prezantuar në kuadër të ekspozitës që është hapë në Pallatin e Rinisë, shkruan KultPlus.

Anëtarë të jurisë në këtë edicionin ishin:  Hivzi Muharremi, historian i artit nga Kosova,  Faik I. Krasniqi, artist nga Kosova dhe Eshref Qahili, artist nga Kosova.

Me këtë rast, juria ndau tri çmime vjetore, për pikturë dhe skulpturë: artistit Erzen Vala, i është ndarë cmimi vjetor për pikturë, për veprën e tij ” GJURMA E GISHTIT QENDRA E BOTES”, artistes Marigona Ademi, i është ndarë cmimi vjetor për pikturë, për veprën e saj “LUX SOLARIS” dhe artistit Mal Myrtaj, i është ndarë  cmimi vjetor për skulpturë, për veprën e tij “NGA ZGAFELLA”.

Kjo ekspozitë është organizuar nën përkujdesjen e kryetarir të AAVK Kamuran Goranci, kurse këtë aktivitet kulturor e ka mbështetë Drejtoria për Kulturë e Komunës së Prishtinës. / KultPlus.com

Të ngjajshme