займ на карту онлайн потребительский кредит

Fituesit e konkursit të Galerisë Nacionale do të prezantohen në Mala Stanica

3 Dhjetor, 2020 - 3:10 pm

Këtë vit Galeria Nacionale vendosi një përmbajtje të re në Programin-Konkurs për Artist të Pjekur dhe të Ri, mbështetur nga Ministria e Kulturës.

Më 25 qershor 2020, u ofrua një thirrje profesionale për pjesëmarrje në Konkurs, e hapur për të gjithë artistët. Për fituesit, siç u njoftua, fondet sigurohen për një tarifë, për realizimin dhe prodhimin e veprave, një praktikë që nuk është aplikuar në skenën e artit maqedonas për një kohë të gjatë, dhe është një konfirmim i profesionalizmit dhe respektit për punën e artistit.

Brenda afatit, 20 korrik 2020, aplikuan 10 artistë  për konkursin për artist të pjekur dhe 23 autorë të rinj për një artist të ri.

Komisioni Ndërkombëtar i përbërë nga: Mishko Shuvakoviq – – Dekan dhe Profesor i Studimeve të Doktoratës në Media Transdisiplinare dhe Transmedia në Fakultetin e Medias dhe Komunikimit në Universitetin “Singidunum” në Beograd, Roman Uranjek, artist dhe anëtar i grupit IRWIN dhe Arta Agani Bunjaku, artiste, dizajnere dhe drejtoreshë e Galerisë së Arteve të Kosovës kishin një detyrë komplekse, brenda afatit – 20 gusht, 2020, për të zgjedhur një artist të pjekur si fitues dhe dy artistë të rinj.

Më 26 gusht, 2020, Galeria Nacionale shpalli fituesin e konkursit për artist të pjekur: Robert Jankulloski dhe fituesit e konkursit për artistin e ri: Darko Komnenoviq dhe Viktorija Poposka.

Përfundimisht, tre fituesit do të vendosin dhe zbatojnë projektet e tyre në objektin Mala Stanica(Stacioni i vogël). Publiku do të jetë në gjendje t’i vizitojë ata nga 10 dhjetor 2020 deri më 10 janar 2021. Respektimi i protokolleve të mbrojtjes së shëndetit publik mbetet i detyrueshëm./ Kohanews/ KultPlus.com

Të ngjajshme