займ на карту онлайн потребительский кредит

Fotografët e parë të kasabasë në Prishtinë (FOTO)

8 Dhjetor, 2017 - 5:07 pm

Fotografi i parë në Prishtinë, që nga viti 1913, njihet Radovan Çosiqi, i cili vjen nga Knini i Kroacisë dhe hap studion e tij në rrugën e Divan Jollit, si “Foto Çosiq”, ku kishte edhe zanatlinj të tjerë.

Në Prishtinë njihet, po kështu, edhe fotografi i parë shqiptar – Ramadan Berqiri – Gilanlia, i biri i Ahmet Agës së njohur në qytet, i cili ka punuar para Luftës ë Dytë Botërore, deri më 1955, kur shpërngulet për në Turqi, shkruan KultPlus.

Më vonë, në Prishtinë, më 1959, do të hapë studion e tij edhe Neshat Dizdari – “Foto Nesha” i njohur, i ardhur nga Prizreni, pastaj Vehbi Rexhepi i Gjilanit, me “Fotostudion- Luxi”.

Në atë kohë përmendet edhe Rexhep Rakovica (me profesion teknik i farmacisë), i cili e provon këtë mjeshtëri si fotoamator i parë shqiptar, që me fotografi ka shënuar një pjesë të jetës së familjes dhe të qytetit ë vjetër të Prishtinës.

Karriera e tij fotografike do të zgjasë deri në vitin 1956, kur e ndërpret këtë pasion të tij – fotografimin, shpjegon kameramani i pasionuar i ish TVP-së, Shukri Kaçaniku.
(Sanije Gashi – Prishtina e fëmijërisë sime) / KultPlus.com

Të ngjajshme