Fotografitë fituese të konkursit “Earth Photo 2021”

10 Gusht, 2021 - 12:31 pm

Një projekt që përshkruan udhëtimin e një familje etiopiane përmes arsimit ka fituar konkursin e Fotos së Tokës të vitit 2021.

Triptiku i Rosie Hallam, “E drejta për një arsim”, shfaq Selamaw, personi i parë në familje që vazhdoi edukimin përtej shkollës fillore, nënën e saj, Meselech dhe babanë e saj, Marco, transmeton KultPlus.

Familja janë fermerë jetese që marrin pjesë në një program arsimor.

Seriali gjithashtu fitoi kategorinë Njerëzit e konkursit.

“Arsimi është një e drejtë themelore e njeriut dhe një investim i zgjuar,” tha Hallam.

“Është kritike për zhvillimin dhe ndihmon në hedhjen e bazave për mirëqenien sociale, rritjen dhe sigurinë ekonomike, barazinë gjinore dhe paqen.”

Forestry England dhe Shoqëria Mbretërore Gjeografike përzgjodhën fituesit në gjashtë kategori nga një listë e shkurtër prej 55 fotografish dhe katër filmash./KultPlus.com

SOURCEEDWARD BATEMAN
MARKUS VAN HAUTEN
ROBERTO BUENO
SOURCEANTONIO PEREZ

Të fundit

Të ngjajshme