Galeria e Arteve në Ferizaj shpall konkurs për artistë pjesëmarrës në “Ekspozita shëtitëse”

26 Shtator, 2023 - 12:48 pm

Asociacioni i Artistëve Vizuel të Kosovës në bashkëpunim me ShAF “Zef Kolombi” dhe Galerinë e Arteve Ferizaj organizojnë ekspozitë kolektive “Ekspozita Shëtitëse”, përcjell KultPlus.

Ky projekt do të mbahet në 6 komunat e Kosovës si në: Ferizaj, Mitrovicë, Gjakovë, Prizren, Pejë dhe Prishtinë.

Andaj, ftohen të gjithë artistët profesionistë ferizajas nga fusha e artit pamor që të aplikojnë për pjesëmarrje me punimet e tyre artistike.

Rregullat:

• Të drejtë konkurrimi kanë artistët vetëm nga Ferizaj;

• Artistët profesionistë dhe studentë nga viti i parë e tutje, mund të konkurrojnë me nga një vepër artistike, të pa ekspozuar më parë në Galerinë e Arteve – Ferizaj;

• Punimet do t’i nënshtrohen përzgjedhjes dhe vlerësimit nga juria profesionale;

• Veprat duhet t’i posedojnë këto të dhëna; Emri e mbiemri, titulli, teknika, viti etj;

• Tema është e lirë;

• 5-6 veprat më të arrira do të përzgjidhen nga juria profesionale, ku me këto vepra pastaj do të mbahet një ekspozitë kolektive me gjitha komunat në Tiranë

Afati i fundit për aplikim:

Punimet mund të dorëzohen çdo ditë pune në Galerinë e Arteve në Ferizaj (prej orës 09:00-15:00), nga data 26 Shtator 2023 deri më 05 Tetor 2023.

Tërheqja e punimeve duhet të bëhet jo më larg se dy javë pas mbylljes së ekspozitës, pas këtij afati kohor Galeria e Arteve – Ferizaj nuk mban përgjegjësi për veprat.

Ekspozita kolektive është mbështetur financiarisht nga Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sportit. / KultPlus.com

Të ngjajshme