Gazmend Freitag, prezantohet në ekspozitën ‘MultiKulti Award 2017’ në Vjenë

15 Gusht, 2017 - 1:35 pm

Piktori shqiptar i cili jeton dhe vepron në Austri, Gazmeng Freitag, do të prezantohet edhe në një ekspozitë të radhës në Vjenë, shkruan KultPlus.

Ceremonia e prezantimit të fituesit të çmimit ‘MultiKulti Award 2017’ për piktura dhe fotografi, si dhe hapja e “Alt-Ottakringer Kulturpfades”, ku të gjithë pjesëmarrësit multikulturor do të prezantojnë veprat e tyre në lokalet e shumta të distriktit të Vjenës “Alt-Ottakring”, në pjesën e tretë të ekspozitës “Traumwelten 3” do ta mirëpresë edhe piktorin Gazmend Freitag i cili merr pjesë me grafikën e tij „Albanische Gutenachtgeschichte“, e punuar me teknikë thëngjilli në letër, ku ai paraqet nënën shqiptare e cila vë në gjumë foshnjën e vet duke i lexuar tregime.

Në pjesën e parë të ekspozitës “Traumwelten 1” të mbajtur në mars të këtij viti, Gazmend Freitag ka eksponuar grafikën “Ginger Rogers & Fred Astaire”, një punim lapsi me tush në letër. Në këtë vepër ai i përkushtohet njërit nga vallëzuesit legjendar dhe më të popullarizuar në historinë e filmit, „maestros së parketit” Fred Astaire dhe partneres së tij Ginger Rogers. Gazmend Freitag përshkruan këtu një paraqitje gllamoroze përgjatë bashklozjes, lehtësinë në ritmin e tyre të vallëzimit „stepp“ dhe frymën e Hollywood-it të viteve të 30-ta dhe 40-ta.

‘MultiKulti Award 2017’, mbahet më datë 1 shtator, në orën 19:00 në Kunstwerkstätte Ehweiner,
Thaliastraße 139 në Vjenë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme