Gruaja shet vepra arti për 200 dollarë para se t’i thuhet se në të vërtetë vlen 200,000 dollarë

27 Nëntor, 2023 - 3:30 pm

Një nënë australiane bëri gabimin e madh duke shitur një vepër arti për 200 dollarë para se të kuptonte se në fakt vlen 10 herë më shumë.

Sarah Bonner, nga Gold Coast, zbuloi se fillimisht kishte listuar pjesën abstrakte bardh e zi për 100 dollarë në Facebook Marketplace.

“Ai mbërriti vonë pasdite. Ai bisedoi dhe ishte vërtet i këndshëm”, tha nëna për Buletinin Gold Coast.

Megjithatë, të nesërmen, Bonner u informua nga dikush që e kishte parë reklamën e saj në internet se vlera aktuale e pikturës ishte 200,000 dollarë.

Duket të jetë një nga 200 veprat e koleksionit të Soulages të vitit 1957, “Lithografia nr. 3”, nga artisti dhe skulptori shumë i njohur francez Pierre Soulages.

Ai njihej gjithashtu si “mjeshtri i të zezës” dhe fatkeqësisht vdiq vitin e kaluar.

Ndërsa nuk dihet se sa pagoi fillimisht vendasja e Gold Coast për këtë pjesë, ajo i tha medias në Queensland se absolutisht do ta kishte rritur çmimin nëse do ta dinte origjinën e saj të vërtetë.

Në mënyrë të ngjashme, disa vite më parë, një grua bleu një pikturë për 4 dollarë në një dyqan të parave në New Hampshire, vetëm për të kuptuar se vlente 250,000 dollarë. / KultPlus.com

Të ngjajshme