James Cook, studenti që bën art me makinë shkrimi

14 Shkurt, 2023 - 6:00 pm

Paleta e tij e ngjyrave është e kufizuar në të zezë dhe të kuqe, stili i tij është më shumë i fuqishëm dhe për të realizuar një nga këto vepra atij i nevojtiten afërsisht 30 orë punë.

Por, megjithë ndryshimin e pazakontë në qasjen në krijimin e artit të marrë nga James Cook, askush nuk mund të mohojë talentin e tij e aftësitë e jashtëzakonshme krijuese.

Studenti i arkitekturës po e rishkruan idenë e njerëzve për artin, duke prodhuar fotografi të jashtëzakonshme dhe duke përdorur vetëm makina shkrimi.

James filloi atë që ai e quan ‘mënyra e tij e çuditshme e argëtimit’ pesë vjet më parë. I frymëzuar nga artisti i vonë i shkrimit të makinave amerikane, Paul Smith, i cili nuk mund të përdorte lapsa ose furça sepse vuante nga paraliza cerebrale. 

James tani merr porosi e paguhet për punën e tij nga e gjithë bota.

‘Unë përdor karaktere dhe shkronja specifike për të bërë punë të caktuara. Për shembull, ndalesat e plota, nënvizimet dhe shkurtimet përpara janë të mira për linjat e drejta, dhe kllapat, apo dhe zerot që janë të mira për kthesat’, pati deklaruar ai për Daily Mail. / KultPlus.com

Të ngjajshme