Klubi i fotografisë në kuadër të institute Yunus Emre dhe fotografi Fahrettin Beceren vizituan Gjakovën

25 Shtator, 2018 - 7:00 pm

Anëtarët e Klubit të Fotografisë janë mbledhur së bashku nën ombrellën e Kryesisë së KFOR-i Turk në Kosovë dhe Institutit Yunus Emre Prishtinë, Prizren dhe Pejë.

Kanë filluar veprimtaritë për sezonin e dytë të klubit të fotografisë e cila organizohet nën bashkëpunimin e Institutit Yunus Emre në Prishtinë, Prizren dhe Pejë dhe Komisionit të Përfaqësisë Turke në Kosovë.

Në brendësinë e klubit merren për bazë takimet që fliten temat për teknikat e fotografimit profesional dhe amator por edhe shëtitje të fotografëve në vende të ndryshme në natyrë. Në këtë aspekt u mbajt shëtitje të fotografisë në Dragash. Kurse tani është mbajtur shëtitja e dytë e fotografisë e klubit të fotografisë të Institutit Yunus Emre në qytetin e Gjakovës.

Qëllimi i organizimit të këtij organizimi si i klubeve të fotografisë është që permes këtyre klubeve dhe shëtitjeve të fotografisë që të bëhet vendtakimi i profesionistëve dhe atyre fillestarëve të fotografistëve që të formohet një mjedis i shoqërimit dhe i shkëmbimit të përvojave në këtë aspekt si dhe të formohet edhe bashkëpunim me profesionistët e Turqisë dhe Kosovës për periudhat e mëtutjeshme.

Tani në javën që kaloi u organizua shëtitja e dytë e fotografisë ku në hapi i parë ishte në qarshinë e vjetër ve të arkitekturës së vjetër të qytetit të Gjakovës. Pastaj ka vazhduar me fotografimet në natyrë në malin e njohur Qabrat të Gjakovës. Pastaj në këtë shëtitje të fotografimit morrën pjesë edhe fotografistët profesionist. Fahrettin BECEREN i cili morri pjesë me inkuadrimin e Kryetarit të Komunës së Bursës Alinur Aktash, shpjegoi për hollësitë e aparatit si: për kadrazhin, për hapësirën, për brendësinë e fotografisë, portretet dhe fotografimet e natyrës. Pastaj profesionisti BECEREN anëtarëve të fotografisë ua shpjegoi edhe aventurën e përgatitjes së ekspozitës së fotografive ku janë prezantuar “Fija e shndërruar nga mbështjellësi në fije të pëlhurës”.

Ekskursioni i dytë i fotografisë së bashku me anëtarët e fotografisë dhe moderatorë, përfaqësues të komisionit ushtarak turk në Kosovë dhe me përfaqësuesit e mediave gjithsej kanë marrë pjesë në 140 vetë. Në shëtitje të fotografisë ka marrë pjesë edhe Ambasadorja e Turqisë në Kosovë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme