Kostumi arbëresh i Villa Badessa (FOTO)

29 Maj, 2021 - 10:29 pm

Studiuesi arbëresh Italo Elmo, i apasionuar pas kostumeve kombëtare të komuniteteve arbëreshe, realizon edhe foto artistike si kjo e vajzës nga Villa Badessa (Badhesa në arbërisht), në provincën e Pescara-s.

Fotoja është realizuar në vitin 1999.

Italo Elmo ka lindur në San Benedetto Ullano në Kozenca dhe ka jetuar në San Demetrio Crotone që nga viti 1981.

Për disa vite ai ka qenë i përfshirë në mbledhjen dhe përmirësimin e materialeve të historisë lokale që ekzistojnë në arkiva në një përpjekje për të shkruar historinë me burime dokumentare. Një hulumtim që synon të tregojë Arbërinë, historinë e saj, pasuritë e saj, në besimin se kujtesa është gjithashtu një nevojë shoqërore e komuniteteve, e cila zhvillon identitetin dhe përkatësinë.

Në fushën e etnografisë, hulumtimi në terren i kryer që nga viti 1977 ka kontribuar në mbledhjen dhe organizimin sistematik të dokumentacionit që lidhet me traditat popullore të komuniteteve shqipfolëse të Italisë./ doasporashqiptare/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme