Mirjeta Qehaja erdhi me ekspozitën ‘Holokausti’ në Galerinë Qahili

23 Shkurt, 2019 - 2:46 pm

Studentja Mirjeta Qehaja ka ekspozuar punimet e saj në ekspozitën personale të titulluar “Holokausti”, e cila u hap mbrëmë në Galerinë Qahili në Prishtinë. Mirjeta është studente e nivelit master në Fakultetin e Arteve në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”.

Mirjeta tha që për këtë temë është inspiruar nga një vizitë që ka pasur në Auschwitz, ku situatën që ka parë atje, ka tentuar që përmes artit ta përkthejë në vështirësitë që hasin grupe të ndryshme shoqërore në jetën e tyre të përditshme.

“Problemet me të cilat ballafaqohen pjesëtarët e komuniteteve jo shumicë, personat me aftësi të kufizuara e grupe të tjera shoqërore, për mua paraqesin një holokaust modern, të cilëve nuk iu rrezikohet jeta drejtpërdrejtë por në mënyrë latente” tha Mirjeta në fjalën e saj.

Puna e Mirjetës u duartrokit edhe nga të pranishmit e tjerë që ishin profesorë nga Fakulteti i Arteve, kolegë dhe familjarë të saj.

Ekspozita u mbështet nga Rotary Club Prishtina Newborn dhe Roma Versitas Kosova, shkruan faqja e Universitetit të Prishtinës.

Për të gjithë artdashësit, ekspozita do të jetë e hapur deri më 26 shkurt 2019. / KultPlus.com

Të ngjajshme