Mitrovica e Jugut mbështet idenë e kreatores Flutura Dedinja

25 Gusht, 2018 - 9:20 pm

Nënkryetari i Komunës, Faruk Mujka dhe drejtori i Drejtorisë për Financa, Shukri Gashi kanë biseduar me përfaqësuesen e “UNI BB”, Sh.p.k., Flutura Dedinja, dizajnere e modës, për mundësinë e realizimit të një projekti për ofrimin e shërbimeve profesionale-kurse për rrobaqepësi.

Duke folur për projektin, Dedinja tregoi për përvoja tashmë të realizuara në komuna tjera, ku janë realizuar projekte të këtilla me shumë sukses. Ajo tha se oferta parasheh që në Mitrovicë të organizohet një kurs i tillë, në të cilin do të përfshiheshin 15 deri 20 gra, të moshave të ndryshme.

Sipas saj, kursi do të zgjas gjashtë muaj dhe për realizimin e saj kërkohet edhe mbështetja materiale e Komunës, si dhe sigurimi i një hapësira të mjaftueshme për mbajtjen e ligjëratave.

“Në bazë të përvojave të deritashme, mund të them se kandidatet që kanë përfunduar këtë kurs, e të cilat në përfundim të tij certifikohen, kanë pas sukses në punësim të menjëhershëm. Besoj se kjo do të ndodhë edhe me kandidatet e Mitrovicës”, tha Dedinja.

Nënkryetari Mujka dhe drejtori Gashi,thanë se ideja është e mirë dhe e qëlluar, andaj premtuan se Komuna do të shqyrtoj gjithanshëm ofertën dhe mundësitë e saj, në mënyrë që të sigurohen mjetet dhe hapësira, pasi që ia vlen të mbështeten projektet e këtilla që aftësojnë kandidatë për punësim, apo zgjidhjen e problemeve të punësimit./ KultPlus.com

Të ngjajshme