Monumenti NEWBORN, pjesë e ekspozitës në Londër

28 Mars, 2018 - 9:38 pm

NEWBORN – monumenti me të cilin Kosova shënoi edhe ditën e pavarësisë së saj dhe deri sot monumenti më pëfaqësues në Kosovë, nga sonte është pjesë e një ekspozite në Londër.

Shkronja N e NEWBORN është ndërtuar me dimensione reale enkas për ekspozitën “Hope to Nope: Graphics and Politics 2008-18” e cila u hap sot në Design Museum në Kesington, Londër.

Ekspozita fokusohet në ngjarjet politike turbulente në dhjetëvjeçarin e fundit, duke e përdorur rolin e dizajnit në bindjen, bashkimin dhe zemërimin e audiencës, shkruan KultPlus.

Përpos N nga NEWBORN, monument me ideator Fisnik Ismailin, pjesë e ekspozitës janë edhe brendingu i kampanjës së Hillary Clinton, posterat e Barak Obamës dhe Donald Trump. Hapësira është ndarë në tri pjesë: fuqia, protesta dhe personaliteti, gjithmonë duke dashur të analizohet efekti i teknologjisë në botën e dhjetë viteve të fundit.

“Hope to Nope: Graphics and Politics 2008-18” është kuruar nga Margaret Cubbage, Lucienne Robers dhe David Shaw.
Ekspozita do të qëndrojë e hapur deri me 12 gusht të këtij viti. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme