Muzeu edukon në heshtje admirimin për të bukurën

26 Janar, 2020 - 4:27 pm

Të vizitosh muzetë në mbarë botën, nuk është thjesht njohje e kohëve të pajetuara dhe kjo, përmes perceptimit të artistëve të mëdhenj. Nuk është vetëm mënyra sesi arritën ta shfaqin ata, peshën e dashurisë njerëzore deri në përsosmëri. Nuk është një shikim dhe kaq. Muzeu edukon në heshtje admirimin për të bukurën, njerëzore dhe atë sublime. Arti na mëson ta shohim natyrën e realitetin nga këndvështrimi më i thellë – ai i përjetësisë esenciale të ekzistencës. Nga thellësitë e shpirtit tek dashuria hyjnore.

Fotografitë e mëposhtme ju sjellin para syve, Musée des Beaux-Arts de Lyon – Muzeun e Arteve Bukura të Lionit, në Francë, shkruan Konica.al

/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme