займ на карту онлайн потребительский кредит

Muzeu i artit të padukshëm, 10 mijë dollar për diçka që nuk ekziston

15 Maj, 2019 - 6:00 pm

Në një projekt arti që duket po aq qesharak sa tingëllon, muzeu i artit jo të dukshëm duket të mbledhë njerëz nga e gjithë bota. Për këdo që e sheh atë nga një pikëpamje logjike, duket sikur një mashtrim i përpunuar në internet. Në fakt, shitja e ajrit të freskët tingëllon si një lloj e-maili mashtrues nga një princ i rremë nigerian.

Megjithatë projekti i artit të James Franco është në të vërtetë real. Në partneritet me Praxis një dyshe arti nga Nju Jorku, ata krijuan MONA ose Muzeun e Artit jo të dukshëm. Dhe ky muze i ka pyetur të gjithë nëse është një gjë e vërtetë, një shaka apo diçka e cekët.

Me sa duket, projekti i artit është një mënyrë për të promovuar vepra arti që thjesht imagjinohen nga artisti. Kjo madje ka çuar njerëz të tillë si producentja e mediave Aimee Davison, që të japë 10 000 dollarë për një copë vepre jo të dukshme. Gjithçka që ajo në të vërtet mori në këmbim ishte një kartë e vogël për ta varur në murin e saj që përshkruante një pjesë të veprës së artit që nuk ekzistonte.

Davison deklaroi se ajo bleu copën me titull Ajër i Freskët sepse u identifikua me aspektet e saj. Ajo ndjeu se ideologjia e projektit ishte e lidhur ngushtë me atë se si ajo punonte në mediat sociale dhe përfaqësonte luftën që artistët kalojnë duke e shitur artin e tyre online. Duket shumë e çuditshme që dikush mund të paguajë atë shumë të madhe parash. Vetëm për të dorëzuar në thelb një kartë të vogël në mur. Kushdo që blen artin nga MONA thjesht merr një përshkrim të copës së artit, që edhe një herë: nuk ekziston! Blerësit nuk marrin një skulpturë apo një pikturë. Sidoqoftë, James Franco, duket se ka zbuluar një mënyrë për të shitur artin e padukshëm për para të vërteta.

Të ngjajshme