Në Napoli vendoset skulptura kundër izolimit

5 Nëntor, 2020 - 4:00 pm

Një fëmijë i shtrirë në krah, një pozicion fetal, me një zinxhir që, simboli i kordonit ombelikal, është ankoruar në dysheme: “Shikoni poshtë”, skulptura e re nga Iago, një artist i njohur i Frosinone, i cili u shfaq këtë natë në qendra e “Piazza Plebiscito”, në zemër të Napolit, transmeton KultPlus.

E dukshme është përqasja me izolimin, mbyllja e gjithanshme e aktiviteteve dhe zerimi i shoqërisë, miratuar në kohërat e koronavirusit.

Ishte vetë skulptori, ai që ndau një video disa sekonda në kanalet e tij sociale, në të cilën ne shohim të njëjtin Jago që shoqëron lëvizjen e vinçit që vendos punën e rëndë në mermer të bardhë në trotuarin e sheshit.

Kuptimi i veprës shpjegohet nga artisti bashkohor dhe fondacioni “Comunità San Gennaro”, i cili bashkëpunoi për instalimin e skulpturës: “Kuptimi i punës time? Shkoni dhe pyesni të gjithë ata që, në këtë moment, janë lënë të lidhur me zinxhirë në përditshmërinë e tyre”.

Për më tepër:

“Shikoni poshtë” është një ftesë për të “parë poshtë” problemet që shqetësojnë shoqërinë dhe frikën nga përhapja e varfërisë, që duket të jetë shumë shqetësuese, veçanërisht për shtresën më të prekur. / KultPlus.com

Të ngjajshme