Një artiste nga Kosova dhe një nga Maqedonia, me ekspozita personale në Tiranë (FOTO)

1 Dhjetor, 2017 - 3:50 pm

E kanë zgjedhur Tiranën, pikërisht “Destil Co- working space Bar&Gallery”, që të prezantojnë punën e tyre artistike, dy artistë shqiptarë,që njëra vjen nga Kosova e tjetri nga Maqedonia,shkruan KultPlus.

E hapur më 28 nëntor, pikërisht në ditën e Pavarësisë, dy ekspozitat, por në një hapësirë të përbashkët, janë të hapura për publikun deri më 5 dhjetor.

Albulena Jashari nga Kosova, e cila njihet edhe si këngëtare dhe Verim Zendeli, janë prezantuar me veprat e tyre, të cilat janë realizuar në teknika të ndryshme.

Albulena Jashari në këtë ekspozitë është prezantuar me dhjetë piktura të realizuara në teknikën akril në pëlhurë, dhe si koncept kishte “Profile Lirike”, ku për motiv kishte femrën dhe portretin e saj.
Edhe Verim Zendeli është prezantuar me dhjetë piktura, të realizuara në teknikën akril në letër, ku nëpërmjet veprave të tij ka prezantuar “short stories”, ku në një pjesë të madhe të punimeve si motiv kishte Nudon dhe portretin .

Kjo është ekspozita e 10-të personale e Verimit, pas shumë prezantimeve nëpër qendrat botërore të artit në :Paris , New York ,Dijon ,Shkup , Prishtinë …, kurse Albulena Jashari ka prezantuar ekspozitën e saj personale për herë të parë./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme