“Pamje nga rënia e Ikarusit”, filozofia që fshihet pas pikturës

17 Korrik, 2019 - 5:30 pm

Kjo pikturë është punuar nga nga Pieter Bruegel i Vjetri

Piktura që tregon se askujt s’i intereson se Ikarusi po mbytet. Një pikturë që na bënë të kuptojmë se sa pak i intereson botës për dhimbjet tona, shkruan KultPlus

E gjithë palumturia jonë vie nga shqetësimet e panevojshme që kemi për mendimin e tjetrit. Ne e dorëzojmë lirinë tonë në gjykimin e njerëzve që s’i njohim, apo s’i pëlqejmë.

Gjë që është skandaloze sipas portretizimit që na jep Bruegel.

Kjo pikturë është pikturuar në citin 1555, dhe është bërë me ngjyra vaji.

Imazhi është marrë nga miti i fluturimit nga kultura greke ngaku Ikarusi tenton të fluturojë e ta prek qiellin dhe përfundon i mbytur në ujë.

Ikarusi ndodhet vetëm në një kënd të pikturës duke treguar se sa rëndësi u kushton bota problemeve tona.

Në pikturë mund të shihen vetëm këmbët e tij dhe asgjë tjetër./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme