Piktura e blerë për 4 dollarë, shitet për 191 mijë dollarë

21 Shtator, 2023 - 7:44 pm

Një pikturë e blerë nga një dyqan me artikuj të përdorur me çmime më të lira në New Hampshire për 4 dollarë, u hodh në ankand për 191 mijë dollarë, kur doli të ishte një vepër e humbur prej kohësh nga N.C. Wyeth.

Piktura, e titulluar “Ramona”, ishte një nga katër veprat e krijuara nga artisti me bazë në Pensilvani për një botim të vitit 1939 të librit “Ramona” të Helen Hunt Jackson të vitit 1884. Vepra përshkruan një grua të re jetime në konflikt me nënën e saj kujdestare.

Shtëpia e ankandeve Bonhams Skinner tha se piktura u konsiderua e humbur prej kohësh nga ekspertët e Wyeth, por ajo doli në posedim të një gruaje nga New Hampshire.

Gruaja tha se ajo e bleu pikturën nga dyqani i saj lokal i artikujve Savers për 4 dollarë dhe ajo kaloi pak kohë në murin e saj, para se ta mbyllte në dollap.

Ajo zbuloi identitetin e vërtetë të pikturës pasi postoi një foto të saj në Facebook dhe iu kërkua të kontaktonte kuratoret në Muzeun Brandywine në Chadds Ford.

Vendndodhja e pikturës përpara se të paraqitej në dyqanin e sendeve mbetet një mister, por Bonhams Skinner teorizoi se ajo mund t’i ishte dhuruar botuesit të librit nga pasuria e Wyeth./KultPlus.com

Të ngjajshme