Promovohet Katalogu i Ekspozitës Arkeologjike të Muzeut Kombëtar të Kosovës

23 Qershor, 2021 - 5:30 pm

Në Muzeun Kombëtar të Kosovës do të promovohet Katalogu i Ekspozitës Arkeologjike të Muzeut Kombëtar të Kosovës i punuar nga arkeologët Milot Berisha dhe Arben Hajdari, shkruan KultPlus.

Në këtë katalog janë paraqitur artefaktet dhe eko faktet që datojnë nga epoka e gurit të ri (neolitit) e deri te mesjeta e vonë, kohë kjo rreth tetë mijë vjeçare.

Promovimi i këtij katalogu do të bëhet këtë të premte me fillim nga ora 15:00

Në vijim gjeni agjendën e promovimit:

15.00 – 16.00 Promovimi i Katalogut të Ekspozitës Arkeologjike të Kosovës

Hapja e aktivitetet – Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit;

Fjalë hyrëse – Z. Ajet Leci, Drejtor i Muzeut Kombëtar të Kosovës;

Fjalë rasti – Z. Albin Kurti, Kryeministër i Republikës së Kosovës;

Prezantimi i Katalogut – Z. Arsim Canolli, profesor-Departamenti i Antropologjisë

Falënderim dhe mbyllje – Z. Milot Berisha dhe Z. Arben Hajdari – autorët e katalogut./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme