L’Arbre Blanc, kulla në formë peme në Francë

23 Qershor, 2019 - 2:00 pm

Ballkonet zgjaten jashtë si gjethe nga kulla e L’Arbre Blanc, e cila Sou Fujimoto e ka ndërtuar në Montpellier me Nicolas Laisné, Dimitri Roussel dhe OXO Architectes.

E modeluar në formën e një peme, ndërtesa e lakuar me 17 kate përmban 113 apartamente me ballkone të sheshta, së bashku me hapësirat publike të arritshme në katin e parë dhe në tarracë.

Ky plan urbanistik është projektuar nga Fujimoto, Laisné, Roussel dhe OXO Architectes për të rindërtuar bllokun e kullave. Sipas studiove struktura ndihmon ndërveprimin dhe inkurajon banorët që të arrijnë shfrytëzojnë ambjentet e jashtme. Numri i madh i ballkoneve dhe pergolave me të vërtetë promovon jetesën në natyrë dhe mundëson një lloj marrëdhënieje të re midis banorëve.

L’Arbre Blanc, që përkthehet si Pema e Bardhë, ishte dizajni fituese i konkursit të Folie Richter të këshillit të qytetit të Montpellier në vitin 2013, i cili kërkoi një “marrëzi moderne” për pasurimin e trashëgimisë arkitektonike të qytetit. Koncepti ishte aq i hollë, sa që pamja përfundimtare e L’Arbre Blanc nuk është e ndryshme me modelet e para, në aspektin e formës së saj në veçanti, por edhe hapësirave të mëdha në natyrë.

113 apartamente në kullën L’Arbre Blanc përballen me një drejtim tjetër, dhe të gjithë kanë ballkonet e tyre. Disa nga ballkone me kënd më shumë se shtatë metra, dhe banesat duplex shfaqin dy që lidhen me shkallët.

Këto hapësira të jashtëzakonshme jashtë janë dhomat e ndenjes të cilat janë të lidhura me banesat në mënyrë të tillë që të lejojnë banorët të jetojnë brenda dhe jashtë, thanë studiot dizenjuese. Ndërkohë, në majë të kullës një bar tavanë me një kopsht panoramik i lejon publikut të shijojë pikëpamjet e qytetit, së bashku me një zonë më të përbashkët private për banorët.KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme