Qyteti i Vushtrrisë në vitin 1980 (FOTO)

15 Janar, 2020 - 7:45 pm

Vushtrria është një prej qyteteve më të vjetra të Kosovës. Dikur ishte edhe më i rëndësishëm se sot kryeqyteti i Kosovës, Prishtina.


Sipas pamjeve nga emisioni ‘Arkivi – RTK’ shihet se si është dukur ky qytet në vitin 1980. Në atë kohë konsiderohej se në Vushtrri jetonin rreth 13 mijë banorë.


Në shekullin 18-të thuhet se në Vushtrri kanë jetuar rreth 6 mijë banorë, ndërkaq tani llogaritet se ka mbi 110 mijë banorë, pra duke numeruar edhe fshatrat.

Vushtrria njihet për Kalanë dhe Urën e vjetër e po ashtu edhe për konsumimin e madh të ‘çajit të rusit’. /Kultplus.com

Të ngjajshme