Reporterja gjermane: Me këtë foto mund të përshkruhej e gjithë dhimbja e shqiptarëve të Kosovës

17 Maj, 2022 - 9:00 am

Gjermanja Ursula Meissner punon prej shumë dekadash si fotografe në zonat e luftës, ku mes tjerash ka spikatur edhe në luftën e Kosovës. 

Sipas saj, lufta në vetvete është shumë tragjike, andaj nuk ka nevojë për skenare.  

“Një fotografi është fotografi e mirë, nëse zgjon emocionet. Kur unë isha në Kosovë, fotografova një fytyrë të një vajze. Vajza e vogël kishte dy ditë dhe dy netë pa fjetur duke ecur nëpër shumale – e gjithë kjo për ti shpëtuar rrezikut. Me këtë fotografi mund të përshkruhej e gjithë dhimbja e shqiptarëve të Kosovë,” thotë Meissner në intervistën e fundit të saj për “Web.de”. 

Vajza e vogël shqiptare nuk kishte as forcë për të qarë.

Më tutje ajo tregon se kjo foto i kishte prekur shumë njerëz, përkundër që nuk shihej “gjak dhe armë”, pasi dhimbja njerëzore mund të tregohet edhe pa këto elemente. 

“Por këto fotografi rrallë korrin sukses,” tregon ajo./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme