Rexhep Ferri me ekspozitë personale në 80 vjetorin e lindjes

10 Tetor, 2017 - 11:25 am

Me rastin e 80 vjetorit të lindjes të piktorit, profesorit dhe shkrimtarit Rexhep Ferri, Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës i organizon sot ekspozitë personale Rexhep Ferrit, shkruan KultPlus.

Hapja e ekspozitës bëhet sot nga ora 18:00 në ambientet e Akademisë së Shkencave dhe të Arteve në Prishtinë.

Në këtë ekspozitë do të prezantohen shumë punë të reja (kryesisht qylyma) dhe të pa ekspozuara ma herët.

Rexhep Ferri, piktor, profesor e shkrimtar, u lind në Kukës (Shqipëri) në vitin 1937. Më 1958 mbaroi shkollën e mesme të Artit në Pejë. Më 1962 botoi poezitë nga cikli Shëtitësit e lodhur në revistën letrare Jeta e re në Prishtinë. Në vitin 1966 u diplomua në Degën e Pikturës Monumentale në Akademinë e Arteve në Beograd. Në vitin 1970 mbaroi studimet pasuniversitare në Akademinë e Arteve në Beograd. Më 1971 mori çmimin e dhjetorit të Kuvendit të Kosovës. Në vitin 1974 zgjedhet pedagog i Akademisë së Arteve Figurative në Prishtinë. Më 1975 fiton çmimin e Sallonit Pranveror për pikturë të Shoqatës së Artistëve Figurativë të Kosovës. Në vitin 1999 zgjedhet sekretar i Seksionit të Arteve në ASHAK dhe në vitin 2000 zgjedhet anëtar i rregullt i ASHAK. Kritika i ka vlerësuar lartë veprat e tij në aspektin artistik. Ka botuar edhe disa përmbledhje të poezive, si dhe disa romane. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme