Rrezeart Galica sonte me ekspozitë në Korenë Jugore

26 Korrik, 2017 - 10:54 am

Sonte në orën 19:00, në Galerinë “Iang”, në Seul të Koresë Jugore hapet ekspozita personale e dhjeta me radhë, e artistit Rrezeart Galica, e titulluar “Përtej homazhit…”.

Kjo ekspozitë përmban 40 punime artistike të disiplinave të ndryshme të dizajnit grafik, siç janë logo, poster dhe prin. Ekspozita është e ndarë në dy cikle, cikli i parë i punimeve i është dedikuar si një homazh viktimave të sulmeve terroriste në mbarë botën si në Londër, München, Paris, Gaza, Aleppo etj, apo tërmetet që zhdukën jo vetëm jetët humane por edhe qytetet me vlera të larta të trashëgimisë kulturore si në Itali, Ekuador, Nepal etj.

Cikli i dytë i punimeve është reflektim i ngjarjeve në Kosovë, që pas bërjes shtet i pavarur dhe punime të përvjetorëve të çlirimit të Kosovës, dhe pranimit të Kosovës në organizma ndërkombëtarë e që në rastet e tilla iu kanë dedikuar posterë festiv.

Ekspozita “Përtej homazhit…” kurohet nga profesori i dizajnit grafik në Universitetin Nameseul të Koresë së Jugut, Byoung II Sun dhe do të zgjatë një muaj.

Autori i kësaj ekspozite nuk ka udhëtuar për të qenë prezent atje ngaqë tha se ekspozita është përkrahur vetëm simbolikisht nga MKRS dhe nuk është përkrahur fare nga Ministria e Jashtme, përkundër siç thuhet, premtimit sy më sy të ministrit Enver Hoxhaj për përkrahjen e këtij evenimenti, po ashtu kjo ekspozitë nuk gjeti as përkrahjen e Ministrisë së Diasporës./ KultPlus.com

Të ngjajshme