Rudina Voca emërohet zëvendësdrejtoreshë e Fondacionit të Arkitekturës

25 Janar, 2019 - 10:50 pm

Pas kontributit të saj në Fondacionin e Arkitekturës në tre vitet e fundit, Rudina Voca sot është emëruar si zëvendësdrejtore e Fondacionit të Arkitekturës së Kosovës.

Ajo do të marrë role të reja në Fondacion, si dhe do të vazhdojë me bashkëdrejtimin e Fondacionit dhe projektet e saj, më saktë me Festivalin e Arkitekturës dhe Future Architecture Platform në Kosovë.

Voca ka përfunduar studimet bachelor në për Historinë e Artit ndërsa u bashkua me Fondacionin e Arkitekturës në fund të vitit 2016. Ajo luajti një rol të rëndësishëm në organizimin e edicioneve të kaluara të festivaleve të Arkitekturës si dhe në “Projektin e Konservimit dhe Menaxhimit të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës”, financuar nga prestigjiozja “Keeping it Modern”, granti i Fondacionit Getty.

Përveç rolit të saj në Fondacionin e Arkitekturës, Voca gjithashtu shërben si Sekretare e DoCoMoMo_International në Kosovë./ndertimi.info/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme