Shpallen dy fituesit e Çmimit Muslim Mulliqi 2018

18 Tetor, 2018 - 7:32 pm

Artan Hajrullahu dhe Valdrin Thaqi janë shpallur sonte fituesit e Çmimit Muslim Mulliqi.

Ekspozita u hap para pak minutash në Galerinë Kombëtare të Kosovës.

Këtë vit ekspozita mban titullin ‘A janë histori kujtimet tona?’.

Historia, kujtesa dhe përkujtimi janë objekt studimi i historianëve, antropologëve, sociologëve, filozofëve, historianëve të artit dhe letërsisë, po aq sa janë edhe shënjestër dhe material për manipulim politik.

Nuk ekziston vetëm një Histori dhe ne po jetojmë në një entropi të Historisë, por a mund ta ruajmë energjinë që mblidhet në “historitë” individuale dhe të vetme? Si është e mundur që historitë tonë të ndara individuale ta formojnë një lloj të historisë së shumëfishtë por njëkohësisht të përbashkët? A është e mundur që në disa vende mund të ketë thjesht shumë “Histori” që funksionojnë në të njëjtën kohë?

Çmimi mban emrin e Muslim Mulliqit, piktorit të njohur ekspresionit nga Gjakova, i cili vdiq në vitin 1998. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme