20 komeditë më të mira të të gjitha kohërave

24 Gusht, 2017 - 9:00 am

Mediumi prestigjioz britanik, BBC, ka publikuar një listë me 20 filmat më të mirë komedi të të gjitha kohërave.

Në këtë listë prin filmi në të cilin luan Marilyn Monroe, Some Like It Hot, i realizuar në vitin 1959.

Ndërsa, filmi i radhitur më së larti e që është realizuar në shekullin XXI, është filmi Anchorman në të cilin rolin kryesor e luan Will Ferell.

Kjo listë u hartua nga 253 kritikë filmi nga 52 vende, nga të cilët u kërkua që t’i listojnë 10 komeditë më të mira të të gjitha kohërave.

20. Blazing Saddles (Mel Brooks, 1974)
19. The Lady Eve (Preston Sturges, 1941)
18. Sherlock Jr (Buster Keaton, 1924)
17. Bringing Up Baby (Howard Hawks, 1938)
16. The Great Dictator (Charlie Chaplin, 1940)
15. Monty Python and the Holy Grail (Terry Gilliam dhe Terry Jones, 1975)
14. His Girl Friday (Howard Hawks, 1940)
13. To Be or Not To Be (Ernst Lubitsch, 1942)
12. Modern Times (Charlie Chaplin, 1936)
11. The Big Lebowski (Joel dhe Ethan Coen, 1998)
10. The General (Clyde Bruckman dhe Buster Keaton, 1926)
9. This Is Spinal Tap (Rob Reiner, 1984)
8. Playtime (Jacques Tati, 1967)
7. Airplane! (Jim Abrahams, David Zucker dhe Jerry Zucker, 1980)
6. Life of Brian (Terry Jones, 1979)
5. Duck Soup (Leo McCarey, 1933)
4. Groundhog Day (Harold Ramis, 1993)
3. Annie Hall (Woody Allen, 1977)
2. Dr Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (Stanley Kubrick, 1964)
1. Some Like It Hot (Billy Wilder, 1959). / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme