35 vite nga lansimi i hitit “Purple Rain”

27 Korrik, 2019 - 10:58 am

Sot janë bërë plot 35 vite nga lansimi i hitit botëror “Purple Rain” nga Prince, shkruan Kult Plus.

Princ ka luajtur në filmin Purple Rain, një film ku ai është një muzikant i cili përplaset me grupin e tij, një histori që deri diku bazohet në jetën e tij.

Gjithsesi filmi nuk është shkruar apo drejtuar prej tij.

Pikërisht nga ky film ka dalë hiti i mirë njohur Purple Rain.

Rain Purple është filmi i parë nga katër filma të Prince, ndjekur nga Under the Moon Cherry (1986), Sign ‘o’ Times (1987) dhe Bridge Graffiti (1990). Filmat ndihmojnë në demarkimin e tifozëve të tij të ashpër nga ndjekësit e tij më të rastësishëm – duhet ta doni me të vërtetë Prince-in për të hyrë në universin e tij kinematografik, i cili është i mbushur me vizionet e tij vjollce. Në Purple Rain, ai vjen si një tjetër James Dean./KultPlus.com

Të ngjajshme