‘Anibar’ përmbyllë ditën e pestë me performanca madhështore

19 Gusht, 2017 - 4:20 pm

Dita e pestë e edicionit të 8-të të Festivalit Ndërkombëtar të Animacionit ‘Anibar’, filloi me workshopat të cilët tanimë kishin ditën e parafundit të tyre, përcjellë KultPlus.

Në orën 12:00 ndërkohë që Tomas Volda në korridorin e Kinemasë ‘Jusuf Gërvalla’ bënte përformancen e tij për filmin e shkurtër me kukull që vizaton, në sallën e kinos po mbahej programi special: This must be the place – New Female Wave in Polish Animation, ndërsa në Teatrin “Istref Begolli” u shfaq Kids Program 4, e në Galerinë e Arteve vazhdoi ligjërata për Jurinë e Studentëve nga Maros Brojo. Në Coffee and Talks të ftuar ishin Tal Kantor drejtori i “In Other Words” (Film i cili u shfaq në kino Liqenin me 17 Gusht në ora 20:30 dhe prezantimi mbi “Twisted Dreams of Central European animation” nga Olga and Michal Bobrowski.

Në orën 14:00 në Teatrin ‘Istref Begolli’ u shfaqen filmat e programit Teen 3, në Kino ‘Jusuf Gërvalla’ mbajti prezantim Gerta Xhelo, një shqiptare e cila jeton dhe vepron në New York, lidhur me platformën edukative të TED Ed, dhe erdhi në Anibar për të shpjeguar punën e saj dhe të TED Ed, ndërkohë që në Galerinë e Arteve vazhduan ligjëratat për animacionin e Europes Lindore me temën: between art and commercial use. “Miniatures to the Classical Music” (Television Animated Film Studio, Poznań) and music videos of Zbigniew Rybczyński.

Programi Panoramat 1 u shfaq në orën 16:00 në kino ‘Jusuf Gërvalla’, dhe në teatrin ‘Jusuf Gërvalla’ u shfaq Teen Program 3.

Paneli i radhës kishte për panelist: Eliza Hozha (arkitekte dhe aktiviste, Universiteti i Prishtinës), Klodeta Krasniqi (arkitekte, UN Habitat) – TBC, Hajrulla Çeku (EC)

Moderatore: Valëza Zogiani (Instituti D4D) u mbajt në Galerinë e Arteve dhe kishte për temë: Qytetarja dhe qyteti: hapësira publike dhe ndjenja e përkatësisë.

Në kino liqenin u shfaqen filmat e programit International kurse në kino kubat filmat e programit Students.

Një mbrëmje madhështore me qindra adhurues të muzikës rep përmbylli ditën e pestë të festivalit ku të ftuar ishin Buta dhe Dj Tandam. / KultPlus.com

Të ngjajshme