‘Delgacioni’, filmi që përfaqëson Shqipërinë në ‘Oscar’ shfaqet në kinematë franceze

26 Qershor, 2020 - 11:32 am

Regjimi komunist i cili shtirej se është demokratik është plaga më e madhe e Shqipërisë, periudha që la në ngecje shoqërinë dhe vrau njerëz të pafajshëm, burrat e ‘dobtë’ i bëri robër dhe vajzat e bukura e intelektuale i shndërroi në të pamoralshme. Kjo edhe është tema e cila trajtohet në këtë film, shkruan KultPlus.

Ndërkaq më 22 korrik të këtij viti, ky film i cili pas premierës ishte pjesëmarrës në shumë festivale ndërkombëtare ku edhe fitoi shumë çmime, do të shfaqet në kinematë franceze me titullin ‘Le dernier prisonnier’ (I burgosuri i fundit).

Filmi është nën regjinë e Bujar Alimanit, ndërsa në rolet kryesore luajnë Viktor Zhusti, Xhevdet Ferri, Ndriçim Xhepa etj.

Vlen të ceket se filmi ‘Delegacioni’ është edhe filmi i cili përfaqëson Shqipërinë në ‘Oscars’ për vitin 2020. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme