Dita e tretë e ‘Anibar’ e mbushur me aktivitetet të ndryshme

17 Gusht, 2017 - 4:14 pm

Dita e tretë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit të Animuar ‘Anibar’, i cili këtë vit po zhvillon edicionin e tij të tetë, ka vazhduar dje e mbushur me plot aktivitet, shkruan KultPlus.

Kjo ditë filloj përsëri me Workshope të cilat filluan në orën 10:00 e për të vazhduar deri në orën 16:00.

Në orën 12:00 në kino ‘Jusuf Gërvalla’ u shfaq filmi i metrazhit të gjatë ‘Sheep and Wolves’ ku flitet për një vend të largët magjik, në një fshat të vogël piktoresk të pozicionuar në mes fushave të gjelbëruara dhe kodrave të larta ku jetonte një kope e shkujdesme e deleve. Por jeta e tyre e qetë dhe pa stres ndërpritet kur një tufë ujqish zhvendosen afër një përroske të afërt. Në të njëjtën kohë në Teatrin ‘Istref Begolli’ u mbajt Kids Program 2.

Në orën 13:00 në Exit Bar u mbajt Meet the Filmmakers: Vladimir Kanic director of “Only Lover leave to Die” (Screening: Balkan Competition, Tuesday the 15th, 20:30, Lake Cinema)

Në orën 14:00 në teatrin ‘Istref Begolli’ u mbajt programi Junior Oscar me mbështetjen e IPKO Foundation, program i cili shënon të gjashtin vit, e Anibari e koordinon për të dytin vit me radhë. Ky program ka për qëllim t’i zhvillojë shkathtësitë kreative, inovative të punës grupore të nxënësve të shkollave fillore të Kosovës, të cilët gjatë vitit bëjnë filma të shkurtër dhe i dërgojnë në ‘Anibar’ ku juria i përzgjedh filmat fitues.

Ndërkohë në kinon ‘Jusuf Gervalla’ u mbajt programi special: Frame Order Retrospective.

Galerina e Arteve mirëpriti ligjëratën e parë në lidhje me historinë e animacionit të Europës Lindore. Ligjërata: Tëins that construct production and create perception: propaganda and censorship. Case study: comparative overview of animated propaganda film from USSR and USA of Cold War era (films of Ivan Ivanov-Vano, John Sutherland and others).

Në orën 16:00 në kinemanë ‘Jusuf Gërvalla’ u shfaq filmi i metrazhit të gjatë: The Red Turtle, në të bëhej fjalë për një burrë i cili ka ngecur në një ishull të braktisur dhe takohet me një breshkë të kuqe, e cila i ndryshon jetën.

Në orën 18:00 vazhdoi të mbahet paneli i dytë për ketë edicion me temën: Commons in times of adversity at Peja Gallery me panelists: Modest Gashi (Peja Municipality), Flaka Xërxa (architect, Universitety of Prishtina), Rozafa Basha (architect, Universitety of Prishtina) Moderator: Hajrulla Çeku (EC Ma Ndryshe).

20:30 është ora kur u shfaqet programi Student Cometition në kino Liqeni. Ndërsa në kino Kubat u shfaq International Program 2 në ora 22:00.

E mbyllja e ditës së tretë ishte me tingujt e bukur të muzikës së Eugent Bushpepes dhe DJ Alban Muja. / KultPlus.com

Të ngjajshme