DokuFest ndanë çmimet, filmi i Bekim Gurit, filmi më i mirë në garën kombëtare

14 Gusht, 2021 - 9:20 pm

Edicioni i 20-të i Festivalit të Filmit Dokumentar dhe të Shkurtër “DokuFest” sapo ka ndarë çmimet e e këtij edicioni, çmime që janë ndarë në kategori të ndryshme, shkruan KultPlus.

Në kategorinë kombëtare, Valter Lucaj është shpërblyer me dy çmime, atë të distribuimit dhe të publikut për filmin “Vozitësi”, kurse me special mention është shpërblyer Flaka Kokolli për filmin “Mardhë. Ndërsa filmi më i mirë i kësaj kategorie ka dalë të jetë filmi i Bekim Gurit, i cili në këtë edicion ka garuar me filmin “Një fëmijë”.

Më pas, në këtë edicion janë ndarë edhe çmimet: “Best Balkan Neëcomer” “Rampart” nga Marko Grba Singh, kurse në garën ndërkombëtare janë shpërblyer: filmi më i mirë i shkurtër: “The Criminals” nga Serhat Karaaslan, Best Green: “Ëhite on White” nga Viera Čákanyvá, filmi më i mirë për të drejtat e njeriut: “Our Memory Belongs to Us” nga Rami Farah, mirënjohje speciale i shkon filmit “The Silence Of The Mole” nga Anais Taracena. Kurse fitues i garës “Truth Dox” është filmi “Ëriting Ëith Fire” nga Rintu Thomas dhe Sushmit Ghosh.Në kategorinë “Best International Short Dox” ka dalë si filmi më i mirë, filmi “The Rifle Man” nga Sierra Pettengill.

Kryeministrit Kurti mori pjesë edhe në ceremoninë përmbyllëse të tij, me ç’rast ndau çmimin për filmin në garën kombëtare.

Në fjalën e tij të shkurtër gjatë ndarjes së çmimeve ai ua uroi të pranishmëve dhe organizatorëve 20-vjetorin e DokuFest-it, ndërsa shtoi se ky festival, i cili u ngrit e edhe sot mbështetet në punën e palodhshme të vullnetarëve që ndihmojnë në realizimin e tij, është rritur shpejt dhe shumë si pak çka tjetër në Kosovën e pasluftës. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme