‘Ekrani i Artit’ këtë vit me program të pasur artistik

23 Maj, 2018 - 5:22 pm

Edicioni i dytë i “Ekrani i Artit” vjen si një bashkëpunim i Art House me festivalin ndërkombëtar të filmit “Lo schermo dell’arte” në Firenze.

Lo schermo dell’arte është një festival ndërkombëtar i filmit i cili organizohet që nga 2007 në qytetin e Firences në bashkëpunim me institucione kulturore, qendra për artin, akademi e universitete italiane e ndërkombëtare.

I lindur si një projekt që kërkon të promovojë lidhjet mes artit bashkëkohor dhe kinemasë, në të prezantohen çdo vit filma, dokumentarë mbi artin bashkëkohor të shoqëruar me instalacione, video, takime me artistë e kuratorë, rezidenca për artistë ndërkombëtare, produksione dhe shpërndarje të filmave.

Këtë vit, programi i përzgjedhur sjell filma, dokumentarë e video që janë shfaqur vitin e fundit në festivalin e filmit, i cili shënoi edhe dhjetë vjetorin e themelit të tij.

Të ftuar të veçantë të Ekrani i Artit do të jenë Silvia Lucchesi, drejtoreshë e “Lo schermo dell’arte”, Leonardo Bigazzi, kurator i VISIO European Programme on Artists’ Moving Images, Rä di Martino, regjisore e “Controfigura”, njërit prej filmave që do shfaqen, Driant Zeneli, artist pjesëmarrës në programin VISIO 2017 me videon “It would not be possible to leave planet Earth unless gravity existed” si dhe muzikantët Admir Shkurtaj e Giorgio Distante.

Ditët e Ekranit të Artit, krahas projeksioneve, do të shoqërohen edhe nga momente muzikore, biseda e prezantim libri.

Programi
E premte 25 maj

Kinema Millennium

17:00 Hapja dhe fjalët përshëndetëse
17:30 “Equivalent Units”- Danilo Correale, Itali/SHBA, 2017, 19′
18:00 “Koudelka: Shooting Holy Land”- Gilad Baram, Izrael, 2015, 72’

E shtunë 26 maj

Art House
10:30 Bisedë me regjizoren Rä di Martino
Teatri Migjeni
12:30 Performancë muzikore nga Admir Shkurtaj
Kinema Millennium

17:30 “Deep Sleep”-Basma Alsharif, Kuvajt/SHBA, 2014, 12’45”
18:00 “Thomas Hirschhorn: Gramsci Monument”, Angelo A.Lüdin , Zvicër, 2015,94’
20:00 “In Art We Trust”- Benoît Rossel, Zvicër/Francë, 2017, 85’

E diel 27 maj

Muzeu Kombëtar i Fotografisë Marubi

12:00 Promovimi i librit “Dhoma e Dritshme” i Roland Barthes, përkthyer në shqip nga
Zef Paci
Kinema Millennium
17:00 “It would be impossible to leave the earth unless gravity existed”- Driant Zeneli,
Shqipëri, 2017, 13′ 41”
17:30 “Séance”-Yuri Ancarani, Itali, 2014, 30’
19:30 “Controfigura”- Rä di Martino, Itali/Zvicër/Francë/Marok, 2017, 75’
Qendra Rinore Arka

21: 30 Koncert me Admir Shkurtaj e Giorgio Distante

Të fundit

Të ngjajshme